Terug naar overzicht 14 november 2011
Face Unlock Android 4.0 onveiligOnlangs introduceerde Google de nieuwe Android OS Ice Cream Sandwich. Een van de nieuwe features was Face Unlock. De Face Unlock feature zorgt ervoor dat het Android-toestel jouw gezicht herkent en daarmee het toestel ontgrendelt. Technisch vooruitstrevend zou je zeggen, al blijkt deze methode niet echt veilig te zijn.

In onderstaand video is namelijk te zien hoe je makkelijk de Face Unlock kunt omzeilen. In de video zien we hoe een Samsung Galaxy Nexus ontgrendeld wordt door een afbeelding van de desbetreffende persoon in de video. De foto is met een Galaxy Note genomen. De Galaxy Note wordt voor de Galaxy Nexus gehouden en voilà: de Nexus is ontgrendeld. Deze nieuwe security-feature lijkt hierdoor gemakkelijk te omzeilen. Een kwaadwillende hoeft alleen de foto van de toestel-eigenaar te bezitten om zo een Android 4.0-toestel te ontgrendelen. De videomaker vermeldt ook dat de Galaxy Nexus ingesteld was om zijn gezicht te herkennen en niet de foto.

Google heeft tijdens een evenement in Hong Kong de nieuwste versie van Android getoond die versienummer 4.0 meekrijgt. Ice Cream Sandwich is de nieuwe naam van Android 4.0. Met deze versie heeft Google Android voor mobiele telefoons en tablets in één nieuwe versie samengebracht, waar je eerst Gingerbread voor telefoons en Honeycomb voor tablets had. Een van de nieuwe features is dus onder andere Face Unlock. Verschillende fabrikanten, waaronder HTC, hebben al aangegeven bepaalde toestellen te zullen updaten naar Android Ice Cream Sandwich.Categorie: Telefoon nieuws

Tags: Android 4.0, Galaxy Nexus, Galaxy Note, ice cream sandwich


Commentaar


Nog geen reacties.


Commentaar toevoegen

 
2500 resterend aantal tekens
Naam
E-mail    
Captcha  

Reacties die wat toevoegen aan de discussie stellen we zeer op prijs. Maar reacties die beledigend zijn, off-topic of op spam lijken zullen worden verwijderd. We houden de reacties scherp in de gaten om er voor te zorgen dat de reacties binnen onze richtlijnen vallen. Als je een reactie tegenkomt die ongepast is, dan kun je die aan ons melden via de "Meld misbruik" link. Omdat de commentaren zijn geschreven en gepost door bezoekers van de site DeLaagsteRekening, vertegenwoordigen ze op geen enkele wijze de mening van de DeLaagsteRekening.

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening

De laagsterekening.nl analyseert je belgedrag en zoekt het beste abonnement voor jouw situatie


Analyseer mijn rekening


Nog niet toe aan een nieuw abonnement?

Vul je gegevens in en wij sturen je een e-mail zodra je abonnement afloopt.

Einddatum contract