Bespaar op jouw zorgverzekering

Het is voor iedere Nederlander verplicht om een basisverzekering te hebben. In het pakket zit dan het ziekenhuis, de dokter, de apotheek en de psychiater. Dan is het nog mogelijk om een eigen dekking aan te vragen voor extra gevallen. 

Bespaar op jouw zorgverzekering

Geld besparen op de zorgverzekering

Door eenvoudig het basispakket te selecteren kun je al enorm veel besparen op de kosten, maar of dit slim is, dat is de tweede vraag. Betaal daarom alleen de dekkingskosten, waarvan jij denkt dat die nodig zijn. Door minder dekkingen te nemen, betaal je ook lagere premies. 

Hoger eigen risico

Het is mogelijk om een hoger eigen risico te nemen. Dit betekend dat je pas betaald als er iets gebeurd en niet laat verzekeren. Let hiermee wel op dat deze kosten aardig hoog kunnen uitvallen. Mocht je het dan niet kunnen betalen, dan heb je wel een probleem. 

Houdt de zorgverzekering up-to-date. Betaal niet teveel voor dekkingen die je niet langer nodig hebt. 

Hanteer een gezonde levensstijl

Een andere manier om de kosten van de zorgverzekering te verlagen, is door een gezonde levensstijl te leiden. Door goed te eten en regelmatig te bewegen, kun je het risico op het ontwikkelen van een chronische aandoening waarvoor dure medische behandeling nodig is, helpen verminderen.

Ziek worden kan altijd,  maar vaak kun je het ook voorkomen dat je ziek raakt. Zo kun je op de hoogte blijven van nodige vaccinaties en niet ziek worden. 

Vraag offertes aan bij verschillende zorgverzekeraars en vergelijk

Je kunt ook geld besparen op de zorgverzekering door te shoppen voor de beste tarieven. Zorgverzekeraars bieden een verscheidenheid aan plannen, dus het is belangrijk om de kosten en dekking van elk te vergelijken voordat je beslist welke het beste bij je past. Zorg ervoor dat je offertes krijgt van ten minste drie verschillende zorgverzekeraars, zodat je zeker weet dat je de best mogelijke deal krijgt.

Onthoud tot slot dat de zorgverzekering een contract is tussen jou en de zorgverzekeraar. Je moet de premies op tijd betalen en als je dat niet doet, kan de dekking worden geannuleerd. Als je de polis opzegt, moet je mogelijk een boete betalen, dus het is belangrijk om de kleine lettertjes te lezen voordat je je aanmeldt voor een zorgverzekering. 

Door deze tips op te volgen, kun je geld besparen op de zorgverzekering en de dekking krijgen die je nodig heeft. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens