Vakman

Wat is een vakman nu eigenlijk? Onder een vakman verstaan we in het algemeen iemand die is opgeleid voor het uitoefenen van een beroep.

Er zijn veel dingen die we zelf kunnen zonder opleiding, echter kost ons dit vaak veel meer tijd en is de kwaliteit van het werk dat we doen niet altijd evengoed als van een vakman.

Een tweede voordeel aan een vakman is dat de vakmannen alle voor het vak benodigde gereedschappen bij zich hebben. Wanneer we iets zelf willen doen, moeten we dus ook nog eens bepaalde gereedschappen en hulpmiddelen aanschaffen of huren.

Bespaar op vakmannen

Besparen op vakmannen

Besparen op vakmannen is eigenlijk zeer eenvoudig. Vraag offertes aan en vergelijk verschillende partijen. Om een hulp aan te bieden hebben we vanuit de Laagste Rekening een lijst gemaakt met diverse werkzaamheden, waarbij we direct linken naar professionele vakmannen. Het is mogelijk om zelf te doen, maar doorgaans is het verstandiger om een vakman aan te nemen. 

Lijst van vakmannen

Aannemers; bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bouwen van huizen en panden. Ze beschikken meestal zelf over vakmannen uit veel andere vakgebieden zodat zij de complete bouw van objecten in eigen beheer kunnen uitvoeren.

Architecten; tekenaars die bouwtekeningen maken en constructie tekeningen en berekeningen.

Dakdekkers; dakdekkers zijn gespecialiseerd in het dekken van daken met bitumen of kunststof dakbedekking. Ook zorgen zij voor de afwerking van uw platte daken mbv zink en koperwerk.

Electriciens; Een electricien voert alles rondom electra uit in woonhuizen en panden. Hij plaatst leidingen, trekt draden, plaatst wandcontactdozen en zorgt voor de aansluiting ervan. Ook het plaatsen van meterkasten en tegenwoordig domotica vallen onder het domein van de electricien.

Hoveniers; de hovenier of tuinman zorgt voor de volledige aanleg en onderhoud van alles in uw tuin. Zij beschikken over kennis van bomen en planten, de beste snoei momenten en kunnen vaak ook nog bestraten.

Loodgieters; de loodgieter is de specialist voor al uw leidingwerk zoals riool, water en gas. Ook zijn loodgieters vaak betrokken bij het maken van zinken of koperen daken. 

Metselaars; een metselaar metselt muren en lijmt met blokken. Deze vakman is puur en alleen gespecialiseerd op het metselen en gereed voor de voeger en stukadoor opleveren van muren en wanden.

Rietdekkers; een rieten dak plaatsen is een specialistisch werk dat uitgevoerd moet worden door de rietdekker. Ook het onderhoud (bijsnijden) van uw rieten dak wordt door de rietdekker verzorgt.

Schilders; schilders zorgen voor uw houtwerk, maar daarnaast vaak ook voor plafonds en muren. Uw houtwerk moet om de 3 tot 5 jaar grondig worden geschilderd om de levensduur ervan te verlengen en het te beschermen tegen weersinvloeden. De schilder kan vaak ook behangen.

Schoonmakers; schoonmakers zijn gespecialiseerd in het reinigen van huizen en bedrijfspanden. Zij beschikken over grondige kennis van reinigingsmiddelen en hun werking op meubilair en andere zaken.

Schutting plaatsers; deze vakmannen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van schuttingen. Schuttingen helpen om jouw woning en tuin af te schermen van de rest. Het zorgt voor extra veiligheid, privacy en geeft een extra dimensie aan de tuin. 

Stratenmakers; de stratenmaker is gespecialiseerd in het leggen van bestrating. Deze bestrating bestaat meestal uit klinker of tegels. Een stratenmaker is geen wegenbouwer, maar is bijna alleen maar bezig met het leggen van bestrating op oprit, stoep en in uw tuin.

Stukadoors; de stukadoor zorgt voor de afwerking van uw plafonds en wanden. Zij brengen uw gips aan op de muren en plafonds, maken vaak sierlijsten voor de afwerking van muur en plafond. Ook kunnen zij zorgen voor spuitwerk, zgn spac spuiten etc.

Tegelzetters; de tegelzetter brengt tegels aan op vloeren en wanden in woonkamer, badkamer toilet en keuken.

Timmermannen; een timmerman is verantwoordelijk voor algemeen timmerwerk. Hij plaatst kozijnen, hij hangt deuren af, maakt plafonds en wanden. Hij is tijdens het bouwproces een belangrijk persoon die zorgt voor het haaks en waterpas plaatsen van kozijnen en ramen waar een metselaar omheen moet metselen. Hij zorgt voor het houtwerk bij de dakconstructie en alle houtwerk dat gemoeid is bij het maken van plafonds. Als laatste plaatst hij de deuren en ramen.

Verhuizers; een verhuisbedrijf beschikt over verhuizers. Deze vakmannen zijn gespecialiseerd in het laden en lossen van inboedels, kantoormeubilair in en uit verhuiswagens. Zij hebben vaak een opleiding gehad in het inpakken van dozen, het monteren en het demonteren van meubilair.

Vochtbestrijders; een vochtbestrijder helpt met het bestrijden van vocht. Van vocht in de muur tot in de kelder. De vochtbestrijder zorgt ervoor dat de muren vochtvrij raken. Het is namelijk geen pretje om vocht te hebben in de muren. Het geeft geen fijn beeld en het ruikt ook niet geheel prettig. 

Voegers; de voeger is de vakman die zorgt voor de afwerking van uw stenen muur. Er zijn diverse soorten voegen en kleuren waarmee hij uw muren kan afwerken. Ook zorgen voegbedrijven tegenwoordig voor gevelreiniging. Gevelreiniging houdt in het verwijderen van aanslag op (oude) muren, maar ook het verwijderen van graffiti en bijvoorbeeld cement aanslag.

Natuurlijk zijn er nog veel meer vakmensen te noemen, echter we beperken ons tot de meest belangrijke omtrent uw woonhuis.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens