Energie

Het verbruiken van energie wordt door heel veel mensen nadrukkelijk gebruikt. Doe het licht aan en je verbruikt energie. De kosten van energie worden steeds duurder en de vraag is hoe ga je hier op besparen. Je gaat niet zomaar in het donker leven of geen verwarming meer gebruiken. Je wilt toch optimaal willen wonen en ook met de juiste energieke elementen. 

De Laagste Rekening is een website dat zich bezig houdt met diverse aspecten. We proberen op diverse onderwerpen te besparen, zodoende ook besparen op energie. Een van de beste manieren om geld te besparen op de kosten van levensonderhoud, is door prijzen te vergelijken. Je hebt vaak een leverancier die jouw voorziet van energie. Door de tijd te nemen om prijzen te vergelijken, kun je vaak de laagst mogelijke prijs vinden voor wat je nodig heeft.

Bedenk zelf eens aspecten waarop je zou willen sparen en ga dan naar de vergelijker en bekijk je wat het best past als energieleverancier. Mocht je overige bespaar tips nodig hebben met betrekking tot energie, dan kun je hieronder bij onze blogs kijken. 

Mocht je vragen hebben over een onderwerp, dan kun je via het contactformulier contact leggen met ons. Mocht je een tip hebben over besparen dat iemand kan helpen bij het onderwerp energie, dan kun je wederom gebruik maken van ons contactformulier.

Besparen door elektrisch te gaan rijden
Besparen door elektrisch te gaan rijden Elektrische voertuigen zijn goedkoper in bezit en gebruik dan auto's op gas. Je bespaart niet alleen geld op brandstofkosten, maar elimineert ook de noodzaak voor olieverversing, afstelling en andere onderhoudsprocedures. Bovendien genereren elektrische auto's geen uitstoot, dus je kunt
Besparen op energie
Besparen op energie Het betalen van de maandelijkse elektriciteitsrekening lijkt misschien een onvermijdelijk onderdeel van het leven, maar dat hoeft het niet te zijn. Met een zorgvuldige planning en inspanning voor de dagelijkse dingen in ons leven kunnen we elke maand geld besparen. Vaste kosten kun je verlagen d
Besparen met een warmtepomp
Besparen met een warmtepomp Een warmtepomp kan een geweldige manier zijn om geld te besparen op je verwarmings- en koelingskosten. Door de lucht om je heen te gebruiken om je huis te verwarmen of te koelen, kan een warmtepomp je helpen minder energie te verbruiken en je rekeningen te verlagen.  Tips om te besparen
Bespaar met zonnepanelen
Bespaar met zonnepanelen Zonnepanelen in Nederland zijn zeer populair. Dit komt omdat mensen geld willen besparen op hun energierekening. Ze kunnen worden gebruikt om elektriciteit op te wekken voor uw huis of bedrijf, en ze kunnen ook worden gebruikt om water te verwarmen.  Besparen op stroom Waarom kun je m
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Telefonie Telefonie Wonen Wonen Energie Energie Financieel Financieel Vrije Tijd Vrije Tijd Zorg Zorg Tips Tips Zakelijk Zakelijk Coaching Coaching Studeren Studeren

Soorten Energie

Energie, een vaste kostenpost die iedere huisbezitter maandelijks ziet terugkomen en wordt beïnvloedt door de temperatuur in ons land en de prijzen van olie en gas.

De energiemarkt is geprivatiseerd en er is een ruime keuze aan energieleveranciers in ons land.
Het vergelijken van deze leveranciers levert al snel een paar tientjes voordeel per maand op.

Daarnaast kun je de kosten verlagen door te investeren in je woning.
1. Zonne energie
2. Zonne boiler
3. Warmte terug winning
4. Wind energie
5. Isolatie aanbrengen

Zonne-energie

De gratis energiebron die dagelijks aan onze hemel staat. Met het plaatsen van zonnecollectoren kunnen we tegenwoordig energie opwekken om zelf te gebruiken en het overschot terugzetten op het energienet. Voor de opgewekte energie die we in het net terugbrengen ontvang je geld. De kosten van zonnepanelen loopt van een paar tientjes tot en met een paar duizend euro voor complete sets. Lees hier hoe je kunt besparen op zonnepanelen

Zonneboiler 

Met behulp van de zon is water te verwarmen dat we opslaan in een zonneboiler. Dit betekend dat we minder energie nodig hebben voor het maken van warm water d.m.v. een ketel op gas of elektrische boiler.

Warmte terugwinning (WTW)

In het verwarmingstoestel in de woning zit een zogenaamd WTW systeem. Door een motor in de wtw wordt de lucht van buiten naar binnen gezogen. De lucht wordt in de unit opgewarmd en daarna de woning in getransporteerd en uitgeblazen in de kamers. Vanuit deze gebieden wordt de lucht door de woning getrokken naar diverse afzuigpunten. Door de afzuigpunten komt de lucht weer terug komt bij de WTW installatie. In de WTW installatie wordt de warmte uit de lucht gehaald en weer naar buiten geblazen. Door hergebruik van de warmte kan men een rendement van maximaal 85 procent behalen.

Wind energie

Het plaatsen van een windmolen is uiteraard beperkt tot het buitengebied. Op het platteland, en aan de rand van dorpen en steden komen steeds meer gezamenlijke initiatieven waarbij men 1 of meerdere windmolens in een windmolenpark plaatst.

Subsidies op energie

Om te controleren of je nog subsidies kunt krijgen op investeringen in energie besparing, kun je zich wenden tot jouw gemeente of een kijkje nemen op de volgende website.

Isolatie

Door het aanbrengen van isolatie in spouw, vloer en dak kun je al snel veel geld besparen op de energie rekening. Deze investering verdien je in de loop der jaren terug door minder kosten voor energie, en de waardestijging van de woning. Ook het aanbrengen van thermopane oftewel isolatieglas helpt hierbij. Tevens moet ieder huis in ons land tegenwoordig voorzien zijn van een energielabel. Vraag daarom eens Offertes op bij Isolatiebedrijven en glaszetters zodat je de kosten en besparingen op een rij kunt zetten.