Tips om zakelijk comfortabel te rijden

Vanuit een onderneming kunt u veel onderweg zijn. Het reizen in comfortabele omstandigheden is dan ook extra belangrijk. Doordat er vaak veel kilometers afgelegd moeten worden. Hieronder geven wij vier tips die ervoor zorgen dat u veiliger en comfortabeler de weg op gaat, tijdens een zakelijke rit. 

Zakelijk comfortabel rijden

Extra ogen op de weg

Door de vele kilometers is het risico hoger dat er iets kan gebeuren aan de auto. Denk aan een ongeluk of dat iemand schade maakt aan de bedrijfsauto. Een handig hulpmiddel is een dachcam. Hierdoor is het eenvoudiger te achterhalen wie schuldig is bij een aanrijding of wordt de persoon / kenteken vaak geïdentificeerd. Dit geldt hetzelfde met diefstal of inbraak. De beelden worden bij de meeste dashcams online vastgelegd. Het is dus eenvoudig om vanuit het bedrijf de beelden te zien en zo kunt u uw onschuld bewijzen, mocht er iets gebeuren met de bedrijfsauto.

Laat mensen niet de inhoud zien

Wanneer u op de weg zit, dan zult u hoogstwaarschijnlijk met bagage rijden. Vanuit het zakelijk aspect wordt er relatief vaak gewerkt met een laptop of tablet. Daarnaast hebben sommige een duur maatpak bij zich, voor een meeting met belangrijke klanten. Zodoende kan het zijn dat de auto interessant is voor voorbijgangers. Door de ramen te blinderen, is het mogelijk om de inhoud niet aan mensen te laten zien. Hierdoor is de kans op inbraak ook een stuk lager en kunt u de zakelijke ritjes veiliger uitvoeren. 

Opruimen is belangrijk

Wanneer u veel reist in de auto, dan zult u ook vast en zeker voedsel consumeren. Het is voor uzelf een stuk prettiger om de auto ook schoon te houden. Bent u klaar met een werkdag, dan is het een kleine moeite om de auto even op te ruimen. Dit zorgt in de ochtend voor een veel beter humeur. Stapt u liever in een schone auto of een vieze auto in? 

Comfort is belangrijk

Maakt u veel uren in de auto, maar is het comfort niet zoals u wenst, dan raden wij aan om dit te bespreken met de baas. In dit geval gaat het niet om luxer te mogen rijden, maar om klachten te voorkomen. Een goede rugleuning zorgt voor minder rugklachten en voldoende beenruimte zorgt voor minder krampen in de benen. Zorg voor een auto die past bij uw wensen, op gebied van comfort en ga niet voor luxe. Bespreek de zakelijke mogelijkheden met uw baas en kijk naar een passende zakelijke auto. Zonder comfort houd u de zakelijke ritjes niet lang vol. 


 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens