Zorg 

De zorg is altijd een puntje dat zeer gevoelig ligt bij vele mensen. Dit komt omdat het gaat om je gezondheid, maar als er iets mis in met je lichaam, dan moet je betalen. Soms is het bedrag zo hoog dat er families financieel onder door gaan. Dit heeft vaak met de behandelingen te maken.

De Laagste Rekening is een website dat zich bezig houdt met diverse aspecten. We proberen op diverse onderwerpen te besparen en zo zijn we begonnen met de telefoon, maar zijn we doorgegaan naar andere kostenposten. Zodoende zijn we ook gaan kijken hoe je kunt besparen op zorg, want dit kost soms ook geld. Het red levens, maar soms kost het zoveel dat het levens stuk maakt.

Mocht je bespaar tips nodig hebben voor in de vrije tijd, dan kun je hieronder of bij onze blogs kijken.

Mocht je vragen hebben over een onderwerp, dan kun je via het contactformulier contact leggen met ons. Mocht je een tip hebben over besparen van geld bij de zorg, dan kun je wederom gebruik maken van ons contactformulier.

Bespaar op jouw zorgverzekering
Bespaar op jouw zorgverzekering Het is voor iedere Nederlander verplicht om een basisverzekering te hebben. In het pakket zit dan het ziekenhuis, de dokter, de apotheek en de psychiater. Dan is het nog mogelijk om een eigen dekking aan te vragen voor extra gevallen.  Geld besparen op de zorgverzekering Door eenvoudi
Besparen op medicatie
Besparen op medicatie Wanneer je ziek raakt of iets mis is aan je lichaam, dan zullen de dokter vaak medicatie voorschrijven. Deze medicatie is belangrijk voor het herstel van je lichaam of om pijn tegen te gaan. Je zult merken hoe ouder je wordt des te meer medicatie je zult krijgen. Het grote nadeel is voornamelijk
Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Telefonie Telefonie Wonen Wonen Energie Energie Financieel Financieel Vrije Tijd Vrije Tijd Zorg Zorg Tips Tips Zakelijk Zakelijk Coaching Coaching Studeren Studeren

Besparen in de zorg. 

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen in de zorg, maar helaas werkt het voor de een beter dan de ander. In ieder geval de volgende tips kunnen helpen. 

Zorg voor een gezondheidsspaarrekening

Deze rekening is een fiscaal voordelige spaarrekening die kan worden gebruikt om gekwalificeerde medische kosten te betalen. Bijdragen aan een rekening zijn fiscaal aftrekbaar en het geld op de rekening groeit belastingvrij.

Het delen van zorg

Zorgdelingsplannen zijn alternatieven voor traditionele ziektekostenverzekeringen. Meestal gaat het om een groep mensen die ermee instemmen de kosten van medische kosten te delen. Dit zijn groepen waarbij de overeenkomsten voornamelijk op de ziekte ligt. 

Onderhandel over de rekeningen

Als je een gezondheidsplan met een hoog eigen risico heeft, ben je mogelijk verantwoordelijk voor het betalen van een aanzienlijk deel van de medische rekeningen uit eigen zak. Dit kan een financiële last zijn, maar er zijn manieren om over de rekeningen te onderhandelen en hulp te krijgen bij het betalen ervan.

Korting op medicatie

Het komt wel eens voor dat er kortingen gegeven kunnen worden op medicatie. Denk eens aan het gebruik maken van generieke medicatie. Deze zijn relatief goedkoper dan merkgeneesmiddelen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een postorderapotheek. Deze kunnen soms goedkoper zijn en dan krijg je je medicatie geleverd thuis. Je kunt medicatie bijvoorbeeld halen in Duitsland. 

Verschillende aanbieders

Bij medicatie mag er geen monopolie zijn en dat geeft aan dat er altijd meerdere aanbieders zijn. Dit zorgt er voor dat er medicatie verkocht wordt tegen diverse prijzen. Door aanbieders te vergelijken kun je de goedkoopste prijs vinden. 

Profiteer van gratis of goedkope gezondheidszorg

Er zijn een aantal manieren om gratis of goedkope gezondheidszorg te krijgen.

Krijg hulp bij het betalen van zorgkosten

Er zijn een aantal programma's en bronnen die u kunnen helpen de kosten van de gezondheidszorg te betalen.

Wees een slimme consument

Er zijn een aantal manieren om een slimme consument te zijn en geld te besparen op de zorgkosten.

Uiteindelijk hopen we allemaal dat we zo min mogelijk problemen krijgen met het lichaam van jezelf en van je naasten. Want als er iets gebeurd kost het veel geld en ellende en wat wil niemand.