Besparen door elektrisch te gaan rijden

Elektrische voertuigen zijn goedkoper in bezit en gebruik dan auto's op gas. Je bespaart niet alleen geld op brandstofkosten, maar elimineert ook de noodzaak voor olieverversing, afstelling en andere onderhoudsprocedures. Bovendien genereren elektrische auto's geen uitstoot, dus je kunt zich goed voelen als je een steentje bijdraagt om de vervuiling te verminderen.

Besparen door elektrisch te gaan rijden

Besparing op brandstof

Om een indicatie te geven over wat je kunt besparen als je elektrisch gaat rijden, hebben we het volgende berekend. Als we gaan kijken naar elektrisch, diesel en benzine kwamen we uit bij de volgende kosten per maand voor iemand die 25.000 km per jaar maakt.

  1. Elektrisch rijden: €85,42 per maand
  2. Dieselkosten €131,25 per maand
  3. Benzinekosten: €216,67 per maand

Door elektrisch te rijden zou je meer dan €1500 per jaar besparen op alleen brandstof. Mocht je thuis zonnepanelen hebben, dan kun je zelfs nog meer besparen op de kosten van elektriciteit. 

Kies voor een elektrische auto

Als je overweegt over te stappen op een elektrisch voertuig, zijn er een paar dingen die je moet weten om het meeste uit je nieuwe rit te halen. Hier is een korte handleiding om te helpen de overstap te maken:

  1. Kies de juiste auto. Er zijn nu een aantal verschillende elektrische voertuigen op de markt, dus het is belangrijk om er een te kiezen die het beste bij jouw behoeften past. Overweeg factoren zoals bereik, oplaadtijd en prijs voordat je een definitieve beslissing neemt.
  2. Investeer in een goede oplader. Een oplader van hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de auto altijd klaar is voor gebruik wanneer jij dat wilt. Mochten er eventuele zonnepanelen op het dak liggen, dan kun je de stroom van de zonnepanelen gebruiken voor brandstof van de auto. 
  3. Lees meer over fiscale prikkels. Veel regeringen bieden belastingvoordelen en andere financiële prikkels om mensen aan te moedigen elektrische voertuigen te kopen. Zorg ervoor dat je onderzoekt wat er in jouw regio beschikbaar is, zodat je van deze besparingen kunt profiteren.
  4. Plan routes zorgvuldig. Een van de grootste uitdagingen bij het rijden met een elektrische auto is ervoor te zorgen dat je niet zonder stroom komt te zitten voordat je de bestemming hebt bereikt. Stippel vooraf je route uit en houd rekening met de ligging van laadpalen onderweg.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kan je geld besparen en genieten van alle voordelen die het rijden met een elektrische auto met zich meebrengt. Stap vandaag nog over en zie hoeveel beter het leven kan zijn zonder benzine slurpende voertuigen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens