Nieuwbouw

Bij een nieuwbouwhuis staat u voor 2 keuzes, een nieuwbouw huis kopen of een huis laten bouwen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw, dan zul je tegen een aantal zaken aanlopen. De Laagste Rekening geeft graag een aantal tips over de nieuwbouw. 

Besparen met nieuwbouw

Nieuwbouw kopen

Je kunt een nieuwbouw huis kopen dat al gereed is, of een nieuw huis laten bouwen in een nieuwbouw plan en zelf in overleg met de aannemer diverse aanpassingen doen.

Bij een woonhuis dat al gereed is hoef je vaak alleen nog wat schilder en behangwerkzaamheden te verrichten en de vloeren aan te kleden.

Deze kant en klare nieuwbouwwoning is meestal voorzien van standaard keukens, badkamers en sanitaire voorzieningen. Aanpassingen zijn natuurlijk wel mogelijk, maar dan ga je direct verbouwen in een nieuw huis.

Je kunt ook in een nieuwbouwplan nog voordat de bouw begonnen is via makelaar en aannemer het nog te bouwen huis laten aanpassen aan jouw wensen. Meestal zijn er een paar standaard ontwerpen woningen in een nieuwbouwplan beschikbaar. Aanpassingen kunnen gedaan worden voordat de bouw begonnen is, en in sommige fases van de nieuwbouw.

Houdt er wel rekening mee dat aanpassingen extra kosten met zich mee brengen, er wordt namelijk afgeweken van het vooraf berekende materiaal en de benodigde manuren voor de bouw van de woning. Zodoende dienen er ook vakmannen aangenomen te worden. Bekijk hier welke vakmannen belangrijk zijn bij het bouwen van een woning. 

Denk hierbij aan andere keukens, badkamers, vloeren, wanden, plafonds, deuren etc. Ook het wel of niet laten bouwen van een carport, garage of uitbouw die niet standaard bij de woning in het nieuwbouwplan zitten behoren hiertoe.

Nieuw huis laten bouwen

Wanneer je een nieuw huis wilt laten bouwen dan kan dit vaak in de zgn vrije sector.
Je koopt van de gemeente of project ontwikkelaar/makelaar een stuk grond, en je mag hier binnen de grenzen van bestemmingsplan, bouwverordening etc. een huis op laten bouwen.

In dit geval bepaal je zelf volledig hoe jouw droomhuis eruit komt te zien en natuurlijk welke bouwmaterialen er worden gebruikt.

Naast het stuk grond dat je nodig heeft, moet je een architect inschakelen voor het maken van de bouwtekening. Vervolgens heb je een aannemer nodig die jouw woning gaat bouwen.

Je kunt de volledige regie van de nieuwbouw aan architect of aannemer over laten, je inspecteert tijdens de bouw en na oplevering van de woning of alles voldoet aan jouw wensen.
 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens