Duurzaam kantoor 

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker voor de consument. Ieder bedrijf moet laten zien dat het bedrijf bezig is in het duurzaam produceren. Wanneer een bedrijf niet milieubewust is, kan dit de kop kosten en klanten verliezen. 

Het is voornamelijk gekomen door de milieueisen van de overheid en de verandering in de gedachtes van mensen. U moet groen zijn of anders is het afgelopen. Dit vergt alleen vaak wel een investering, maar wordt doorgaans goed opgevangen door bedrijven. Mocht u duurzaam zijn, laat dit dan vooral weten aan de klanten. Het zorgt dat potentiële klanten eerder kiezen voor uw bedrijf. 

Duurzaam kantoor

Soorten aanpassingen voor energiebesparing

Led-bewegingssensoren

Led behoort tot duurzaam licht, alleen het continu aan staan van licht is ook niet goed binnen een bedrijf. Wat helpt zijn bewegingssensoren. Wanneer iemand de ruimte binnen komt lopen, wordt het licht automatisch uitgeschakeld. Wanneer een persoon wegloopt hoeft die ook geen rekening meer te houden met het licht. Dit is voornamelijk ideaal voor het licht in een hal, toilet of in aparte afdelingen van het kantoor. U kunt hierdoor aardig wat energie besparen op kantoor. 

Compacte fluorescentielampen (CFL's) en LED-lampen verbruiken veel minder energie dan traditionele gloeilampen. Ze gaan ook veel langer mee, zodat u na verloop van tijd geld bespaart op vervangingskosten.

Zonnepanelen

Door zonnepanelen te gebruiken kunt u zonne-energie omzetten in schone energie. Het is vaak de eerste stap die een onderneming neemt voor het verduurzamen van het pand. Plaats genoeg panelen om het hele pand te voorzien van groene energie. Heb je geen ruimte voor zonnepanelen, probeer dan groene energie te krijgen via andere manieren. Je kunt hierdoor ook eenvoudiger elektrisch gaan rijden door een laadpaal te plaatsen bij het kantoor. Dit zorgt ervoor dat het personeel gestimuleerd wordt om met een elektrische auto te rijden. 

Natuurlijk licht

Profiteer van natuurlijk licht dat door de ramen schijnt. Hierdoor hoef je minder licht aan te zetten in de ruimte. Heeft u een hele wand van ramen en valt er voldoende licht binnen, dan kunt u de helft van deze ramen het best verblinden. Hierdoor kun je alleen springend of bukkend naar binnen kijken en zo wordt er meer privacy gegenereerd voor de mensen in het pand. 

Warmtepomp

Kies voor een warmtepomp voor het verwarmen en koelen van het bedrijfspand. Hierdoor wordt er minder CO2 geproduceerd. Zorg ook dat de muren goed geïsoleerd zijn. Dit houdt de warmte binnen, maar ook de koelte. Door een warmtepomp te krijgen, kun je op duurzame wijze de temperatuur zeer constant houden. Hierdoor kun je aardig wat energie besparen en geeft dit een positief beeld aan potentiële klanten.

Gebouwenbeheersysteem

In dit systeem kunt u energie monitoren en bedienen. Zo zijn elementen als verlichting, verwarming, airconditioning, ventilatie beheren. Het is een zeer slimme en handige techniek die helpt met het minimaliseren van het verbruik. Daarbij zorgt die ook dat het gebruikte energie op een efficiënte manier wordt gebruikt.  

U kunt het al raden, maar het systeem zorgt voor een zeer goede energiebesparing voor bij u op het kantoor. 
 


 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens