Terug naar overzicht 03 juni 2010
In Nederland wordt steeds minder gebeld. Telecomtoezichthouder OPTA heeft deze gegevens uit eigen onderzoek gepubliceerd. In 2009 nam het aantal gebelde minuten met de vaste telefoon af met ruim 7 procent. Bellers belden relatief wel meer met de mobiele telefoon, maar dit was niet genoeg om het aantal gebelde minuten te laten stijgen in plaats van dalen.

OPTA laat in de Marktmonitor 2009 weten dat er een daling heeft plaatsgevonden van het aantal gebelde belminuten door de Nederlanders. In 2009 zijn er 1627 minuten gebeld zijn, terwijl dit in 2008 nog 1755 minuten waren. Binnen de vaste telefonie is er ook een daling van het aantal analoge verbindingen. De analoge standaardverbindingen zijn nog maar 56 procent van het totaal aantal vaste verbindingen. De vaste telefonie bestaat voor het andere deel uit digitale verbindingen.

De daling van de gebelde belminuten heeft natuurlijk als oorzaak dat er veel andere communicatiemogelijkheden zijn gekomen. Internet wordt steeds meer als communicatiemiddel gebruikt. En op smartphones kunnen met mobiel internet gemakkelijk mails verstuurd worden. De telefonie met belminuten zal uiteindelijk  plaats maken voor een communicatie die enkel via internet verloopt. Als op smartphones ook geskyped kan worden, is dit natuurlijk veel voordeliger. Hoe zouden providers als Vodafone en KPN hierop in gaan spelen?


Categorie: Operator nieuws

Tags: beller, belminuten, dataverkeer, KPN, mobiel internet, Nederland, onderzoek, Opta, Skype, smartphone, telecom, telecomtoezicht, vaste telefonie, Vodafone


Commentaar


Nog geen reacties.


Commentaar toevoegen

 
2500 resterend aantal tekens
Naam
E-mail    
Captcha  

Reacties die wat toevoegen aan de discussie stellen we zeer op prijs. Maar reacties die beledigend zijn, off-topic of op spam lijken zullen worden verwijderd. We houden de reacties scherp in de gaten om er voor te zorgen dat de reacties binnen onze richtlijnen vallen. Als je een reactie tegenkomt die ongepast is, dan kun je die aan ons melden via de "Meld misbruik" link. Omdat de commentaren zijn geschreven en gepost door bezoekers van de site DeLaagsteRekening, vertegenwoordigen ze op geen enkele wijze de mening van de DeLaagsteRekening.

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening

De laagsterekening.nl analyseert je belgedrag en zoekt het beste abonnement voor jouw situatie


Analyseer mijn rekening


Nog niet toe aan een nieuw abonnement?

Vul je gegevens in en wij sturen je een e-mail zodra je abonnement afloopt.

Einddatum contract