Besparen op kleding 

De meesten van ons houden ervan om kleding te kopen. Het is een leuke manier om onze persoonlijkheid en stijl uit te drukken. Maar het kan ook een dure gewoonte zijn. Als je geld wilt besparen op jouw kledingbudget, volgen hier een paar tips om u te helpen.

Besparen op kleding

Opruimen van de kledingkast

Een van de grootste problemen mij mensen is dat ze kleding kopen, zonder dat ze het nodig hebben.   Ruim je kledingkast eens op en bekijk eens hoeveel kleren je nog hebt. Veel mensen vergeten vaak dat ze voldoende kleding hebben en dat het niet altijd nodig is om extra kleding te kopen. Mocht je kleding tegenkomen die je niet meer aandoet, kun je deze verkopen via tweedehands winkels. 

Maak een budget

Als je weet wat je per maand mag uitgeven, dan ga je daar ook naar leven. Mocht je willen besparen, dan verlaag je dit budget. Het moeilijke hieraan is dat je soms kleding ziet die je wilt, maar dan moet je even doorzetten. Mocht je geld over houden die maand, dan kun je dat gebruiken voor het volgende budget of voor ergens anders. 

Koop tweedehands kleding

Een gemakkelijke manier om op kleding te besparen, is door ze tweedehands te kopen. Je kunt geweldige aanbiedingen voor zacht gebruikte kleding vinden in consignatiewinkels, kringloopwinkels en zelfs online. Een andere optie is om kleding te ruilen met vrienden. Dit is een geweldige manier om gratis nieuwe kleding te krijgen!

Sale

Als je toch nieuwe kleding wilt kopen, zijn er een paar manieren om geld te besparen. Wacht eerst op de verkoop. De meeste winkels hebben meerdere keren per jaar uitverkoop, dus als je kunt wachten om iets te kopen, krijg je het waarschijnlijk voor een lagere prijs. Een andere optie is om generieke of merkloze artikelen te kopen. Deze zijn meestal net zo goed als de merkartikelen, maar kosten een stuk minder. 

Kijk voortaan voordat je kleding koopt of je online kortingscodes kunt vinden. Deze kun je invoeren en flink wat geld besparen. 

Hoe vaak koop je kleding? 

Houd er ten slotte rekening mee hoe vaak je kleding koopt. Als je constant nieuwe kleding koopt, ga je veel geld uitgeven. Probeer in plaats daarvan een goede garderobe met basics op te bouwen die je kunt mixen en matchen. Dan kun je elk seizoen een paar nieuwe stukken toevoegen om je garderobe fris te houden zonder de bank te verslaan. Door steeds nieuwe combinaties te maken, blijf je uniek. 

Als je deze tips opvolgt, kun je geld besparen op kleding zonder dat dit ten koste gaat van jouw stijl. 

Dus kies jij voor de dure merkkleding of voor geld te besparen? 
 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens